Etiket: insanlık

21. Yüzyılın Temel Becerisi: Empati

Empati kendinizi başkasının yerine koymak ile başlar. Bu sizden farklı bakış açılarını anlamak için önemli bir adımdır. Bu, sadece yapılması hoş bir şey değil, aynı zamanda gerekli ve etkin bir beceridir.

Yunus Emre’ye Selam!

Tohumsuz kalan Yunus Emre eşeğine dağdan alıç, yani yabani elma, acı yalnızlıkların en tatlı dostu olan meyveyi yükler, buna karşılık biraz tohumluk buğday aramaya çıkar.

Utancın Dinamikleri

Utanç duyduğumuz zaman, insani varlıklar olarak kendimizi önemsiz, küçülmüş ve yetersiz hissederiz. Benlik duygumuz ayaklar altında çiğnenir. Kişisel itibarımızı kaybederiz ve özdeğer duygumuz bir darbe alır.

Vicdan Nedir?

Toplumsallaşma sürecinde, insan doğasına da uygun olarak çocukta gelişen insan sevgi ve saygısı, onda toplumsal bilincin, yani vicdanın da temelini oluşturur.

Görevlerimiz Birbirimizle İlişkilerimizde Açığa Çıkar

Her birimiz geniş, birbiriyle bağıntılı ve mükemmel bir düzen içindeki insan toplumunun bir parçasıyız. Fakat siz bu insanlık kumaşının neresine uygunsunuz? Kim için varsınız?

Dünyevilik mi, Maneviyat mı?

Din başarısız olmuştur. Bilim başarısız olmuştur. Doğu başarısız olmuştur ve Batı başarısız olmuştur. İçinde Doğu'nun ve Batı'nın buluşabileceği, dinin ve bilimin buluşabileceği daha yüksek bir şeyin sentezine ihtiyaç var.

Sürdürülebilirlik Nedir?

Sürdürülebilirlik düşüncesi sınırsız gelişim ve kar amacının yerini almadıkça, tükenen kaynakların, artan yoksulluğun ve çatışmanın şekillendirdiği tatsız bir gelecek bizi beklemektedir.

İnsanca Yaşamanın Temel Koşulları

Kişi için tek çıkar yol, kendisini bir örnek olarak öne sürüp, insanca yaşamak, böyle bir yaşamanın her yönden gelen tehlikeleri ne olursa olsun, insana –kendi kendisine- yakışırcasına yaşamaktır
10,861BeğenenlerBeğen
447TakipçilerTakip Et

En çok okunan yazılar