Etiket: kültür

Çocukların Sanata İhtiyaçları Var!

Çocuklar sevmeye sevilmeye, yemeye içmeye, açık havaya ve oyun oynamaya ihtiyaç duydukları kadar sanata, hikaye, masal ve şiirlere de ihtiyaç duyarlar.

Rönesans Felsefesi Nedir?

Kültürün bütünündeki değişmelerin felsefede de kendilerini göstereceği besbellidir; çünkü felsefede bir kültürün dünya ve hayat anlayışı en derlitoplu biçimiyle dile gelir.

Rönesans Ne Zaman Başlamıştır?

Rönesans’ta Avrupa kültürü her alanında temelden değişmiş olmasına rağmen “eski”nin bitip “yeni”nin başladığı zaman noktasını bulmak pek güç; nereye baksak, başka başka koşullarla karşılaştığımızı görürüz.

Rönesans Nedir?

Rönesans adı verilen çağ, bir geçit dönemidir. Avrupa kültür çevresinin iki büyük çağı arasında bir köprüdür, içinde bulunduğumuz yeniçağın girişi ve ilk basamağıdır.

Artemis mi Olsam, Afrodit mi?

O dişil, yaşam kadar canlı, saf güzellik ve aşk olan kadın, bugün Anadolu’da kadınlığını ezmiş, silikleşmiş, elden gelse içsesini boğup atacak hale gelmiş.

Geçimini Kazanma Sorunu Üzerine

Parçası olduğumuz kültür ve uygarlığın bugünkü durumunda, bütün ömrümüz boyunca çalışmak üzere yetiştiriliriz; gece gündüz çalışıp didinmek üzere. Öyle değil mi?

Günümüzde Modern Bilim ve Psikoloji

Yaratıcı çıkışları yapmayı başarabilenler, isimleri sonraki nesillere ulaşabilenler, yeniliğe gerçekten açık olabilen insanlardır. Bu açıklık yaratıcı insanı doğal olarak profesyonel açıdan ortodoks olmayan ve kültürel açıdan gelenekdışı alanlara taşımıştır.

Çağdaş İnsanın İkilemi

Çağdaş insanın kişiliğinde, bütün insanlığın geçmişinden gelen birikimlerle, yaşadığı çağın ve kültürün dengeli bir birleşimi vardır. Geçmişle günlük yaşantısını birleştirip geleceğini denetim altında tutmak ister.
10,861BeğenenlerBeğen
447TakipçilerTakip Et

En çok okunan yazılar