Teşhis Neden Gereklidir?

0
116

Siz de tıpkı bazı beslenme uzmanları gibi, “Eğer sadece bir hastalık varsa, teşhise ne gerek var?” sorusunu sorabilirsiniz. Eğer bütün hastalıklar, boşaltılamamış ve sindirilememiş besinlerden, mukustan, ürik asitten, kanın toksikleşmesinden, ilaçlardan vs. ileri geliyorsa, teşhise neden gerek duyuluyor? Meyve diyeti veya oruç kürü uygularken, herkeste ve her durumda aynı genel kuralların geçerli olduğu inancının nasıl farklı sonuçlar doğurabileceğini hep birlikte göreceğiz. Hiçbir şey hakikatten fazla uzakta değildir! Başka hiçbir tıbbi müdahale bu kadar kişisel gözlem ve değişiklik arz etmiyor, çünkü bu tedavi esnasında sürekli olarak hastanın verdiği tepkiyi göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu yöntemi bilinçsizce ve hiç kimseye danışmadan uygulamaya kalkan insanlar genellikle tehlikeli sonuçlarla karşı karşıya kalıyorlar.

Gelişigüzel Oruç Tutmak

Birçok insan orucun her durum için uygulanabilir bir yöntem olduğu düşüncesindedir. Binlerce vakanın tecrübeleri şunu göstermiştir ki, hiçbir yöntem oruç ve mukussuz diyet kadar kişisel ve değişken bir uygulama gerektirmiyor. Örneğin, bir hasta iki-üç haftalık oruç küründen sonra tamamen yenilenebilirken, bir diğeri aynı uygulama sonunda ölebilir de! Bu yüzden tedavi sırasında hastanın genel durumu ve organizmasındaki zayıf noktalar çerçevesinde bir teşhis yapılması kesinlikle gereklidir.

Bedensel Durumun Teşhisi

Benim teşhisim şu noktalarla sınırlıdır:

1. Organizmadaki zorlanma boyutunun nispeti
2. Mukus ve toksinlerin zorlanmadaki ağırlığı
3. Organizmada iltihap olgusunun varlığı
4. Alınmış olan ilaçların türü ve miktarı
5. İç doku ve organ işlevlerinin düzenli çalışıp çalışmadığı
6. Yaşam enerjisinin ne ölçüde azaldığı

Siz de bu direktifler doğrultusunda kazanacağınız deneyim ve gözlemlerinizle hastanın genel görünümü konusunda, özellikle yüzünde iç durumunu tahmin edebileceksiniz.

Tıbbi Teşhis

Tıbbi teşhis, probleme gerçek anlamda bir ışık tutmaz, oysa doktorlar buna tedavinin kendisinden daha fazla önem verirler. Bu teşhis, raporlar, belirtiler ve uzmanlık bilgilerinin tümünü kapsamaktadır. Tıbbi teşhisin anlamsızlığı, pek çok hastanın “Doktor rahatsızlığımın nedenini bilemiyor” gibi ifadelerle kendini göstermektedir. Hastalığın adının hiçbir önemi yok. Gut hastalığı olan veya sindirim bozukluğundan yakınan ya da böbrek hastalığına yakalanmış biri, hepsi de aynı yöntemle tedavi edilebilir. Örneğin, oruç tutmaları gerekiyorsa, hastalığın adının hiçbir önemi yok, önemli olan hastanın durumu ve yaşam gücünün ne ölçüde etkilendiğidir.

KaynakProf. Dr. Arnold Ehret, 'Şifalı Besinler'
Avatar
Şifa, Doğa'dan gelir.

Bu yazılar da ilginizi çekebilir


YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz