Etiket: ekonomi

Rönesans Ne Zaman Başlamıştır?

Rönesans’ta Avrupa kültürü her alanında temelden değişmiş olmasına rağmen “eski”nin bitip “yeni”nin başladığı zaman noktasını bulmak pek güç; nereye baksak, başka başka koşullarla karşılaştığımızı görürüz.

Korkusuz Öğrenme

Öğrenme, yeni bir şeyle karşılaşma meselesidir, deneyimin doğasını özümsemek ve ondaki gizli bilgiyi anlamakla ilgilidir. Tüm bu boyutlar bir arada değilse, bütünsel bir şekilde öğrenemeyiz.

Parayla İlişkimizi Gözden Geçirelim

Paranın yokluğunda, genellikle tek sorunumuzun paranın yokluğu olduğunu düşünürüz. Para bize yaşamdaki basit şeyleri daha dolu olarak değerlendirecek zamanı verebilir, ancak bunu yapmak için gereken saf ruhu ve merakı veremez.

Zehirli Ekonomi

Ne kadar zehir, o kadar vergi! Zehirden ve zehir üretiminden alınan vergiler sağlık masraflarını karşılamaya yeter mi? Kaybettiğimiz sağlığımızın ve kısalan yaşamlarımızın bedeli ne?

Dünyamız Tükenmeden!

Tüketmek yerine kullanmaya ya da daha az kullanmaya yönelik değerlerin ekonomiyi şekillendirmesinin yollarını bulmalıyız.

Sınırsız Tüketim İnsanı

Artık modern insan cenneti, her şeyin bulunduğu, kredi kartlarını kullanabileceği ve hatta sadece her istediğini değil, komşusundan biraz daha fazlasını alabileceği devasa bir süpermarket olarak hayal etmektedir.

Permakültür Etiği

Dünyaya özen göstermek demek toprağa, canlı türlerine ve çeşitliliğine, atmosfere, ormanlara, mikro yaşam alanlarına, hayvanlara, sulara, kısacası canlı veya cansız tüm varlıklara özen göstermek demektir.

Ekonominin Meydanı Ekolojiye Terki

Her şey sürekli bir değişimden, sonsuz döngülerden, her seferinde yeniden doğan yıldızlardan, kayalardan, ağaçlardan, insanlardan ve mikroplardan, kısacası ekolojik fenomenlerden ibarettir.
10,861BeğenenlerBeğen
447TakipçilerTakip Et

En çok okunan yazılar