Banyo Yapmak

0
382

Uzmanlar, beslenmede olduğu gibi banyo konusunda da hemfikir değiller. “Severek dokunmak istediğiniz” cildinizi, çeşitli kozmetiklerin, losyonların ve kremlerin yardımı olmadan, sadece mukussuz beslenmeyle muhafaza edebilirsiniz.

Normal olarak her gün sıcak suyla, sabunla ve fırçayla banyo yapmanın gereği yoktur.

Hava durumunu dikkate almadan yıl boyunca her sabah alınan “soğuk duşu” şahsen tasvip etmiyorum. Vücudu bilinçli olarak aşırı bir şoka tabi tutmak iyi değildir. Çoğu durumda faydadan çok zarara neden olabilir.

Cilt gözeneklerinin doğru çalışabilmesi için elbette ki cildin temiz tutulması gerekir ve bunun en uygun yöntemi de şudur: Ellerinizi ıslatın ve yüzünüzü ovarak yıkayın, bir daha ıslatın ve aynı işlemi ensenize ve omuzlarınıza uygulayın. Sonra göğüs ve karın bölgenizi ve son olarak da kollarınızı, bacaklarınızı ve ayaklarınızı aynı şekilde yıkayın. İsterseniz ayaklarınızı suda bekletebilirsiniz. Temizleme sırasında elleriniz hep nemli olmalı, üzerinize fazla miktarda su dökmeniz çok gerekli değildir. Kurulanmak için ellerinizle veya bir havluyla üzerinizdeki suyu, deriniz kızarana kadar yaklaşık 5 dakika ovarak gidermeye çalışın. Bunu sabah egzersizinden hemen sonra yapabilirsiniz. Bunun sonuçları sizi şaşırtacaktır. Şayet küvette banyo yapmayı tercih ediyorsanız, küvete sıcak suyun dışında yaklaşık 3 cm kadar soğuk su akıtın. Küvette dizlerinizi kendinize çekerek oturun ve vücudunuzu ovalarken ve masaj yaparken tıpkı yukarıda tarif edildiği şekilde temizlenin.

Şunu unutmayın ki, hava banyosu da en az su banyosu kadar önemlidir. Her gün yataktan kalktığınızda veya akşam yatağa girmeden önce giysisiz olarak birkaç dakikanızı balkonda veya açık bir pencerenin önünde, vücudunuza masaj yaparak geçirmeniz, cildinizin doğal, fonksiyonel özelliklerini korumaya yardımcı olur. Fakat aşırılığa kaçmak her zaman zarar verir. Bu, egzersizler, banyolar için olduğu kadar uyku ve beslenme için de geçerlidir. Aşırılık, korku, nefret ve keder için ne kadar zararlıysa, fazla sevinç ve fazla mutluluk da aynı şekilde zarar verebilir. O halde her türlü aşırılıktan uzak durmakta fayda var.

KaynakProf. Dr. Arnold Ehret, 'Şifalı Besinler'
Avatar
Şifa, Doğa'dan gelir.

Bu yazılar da ilginizi çekebilir


YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz